Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно
Коментари Харесай

РП-Пловдив наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за подкрепяне на чужденци нелегално да преминат през страната посредством потребление на моторно транспортно средство  – закононарушение по член 281, алинея 2 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че през днешния ден, 07.11.2022 година към 11,45 часа, чиновници на Сектор Пътна полиция към ОДМВР Пловдив забелязали на 123 км на Автомагистрала Тракия в посока гр. София, в крайпътна отбивка, че е паркиран лек автомобил „ Фолксваген Туаран “. По време на осъществената инспекция полицейските чиновници открили, че от предна дясна седалка слиза мъж, който наподобява на емигрант и потегля да бяга през полето. Междувременно водачът също тръгнал да бяга през автомагистралата, прескачайки мантинелата и насрещното платно. Още трима бежанци излезли от автомобила и почнали да бягат през полето.

Полицейските чиновници съумели след малко гонене да заловят лицата и открили, че в автомобила се возят седем лица, мъже, на забележима възраст сред 25 и 40 години, определящи се като марокански жители. Автомобилът бил ръководен от Ц. Д., на 39 година, български жител,  криминално проявен, който е оказал опозиция при задържането му и понастоящем е арестуван за 24 часа.

По случая е бил известен дежурен прокурор в РП-Пловдив.

Действията по следствието не престават под управлението на Районна прокуратура-Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР