Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, разследването по което се извършва

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, разследването по което се извършва
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за акцията срещу DC Corporation

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане, следствието по което се прави от ГДБОП-МВР за закононарушение по член 172, ал.1 от Наказателния кодекс - за предаване на телевизионни стратегии, обект на авторско право, без нужното по закон единодушие на носителя на това право. 

Днес, 23 ноември 2023 година, е осъществено претършуване и изземване в служебни пространства в гр. Пловдив, употребени от кабелни оператори. Следствените дейности са били осъществени от ГДБОП-МВР под управлението на Районна прокуратура-Пловдив и след авансово позволение за осъществяване на претърсването от Районен съд, гр. Пловдив.

При осъщественото претършуване е била конфискувана техника за приемане, декодиране, препредаване и лъчение на ефирен и интернет сигнал до крайни консуматори, която е била преведена в употреба и изземването е довело до спиране на телевизионния и интернет сигнал.

В хода на следствието е открито, че техниката се е употребила за осъществяване на закононарушение - разпространение на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без нужното по закон единодушие на носителя на съответното право. Действията по следствието не престават.

По-рано през днешния ден антимафиотите  влезоха в офиса DC Corporation, правоприемник на " Цифрова кабелна корпорация “ (DCC) в бизнесцентър " Хеброс " на бул. " Марица " 154. На място имаше бус на полицията и няколко цивилни автомобила.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР