Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

4-има на съд за кражба на оборудване от цехове за 8500 лв.

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт против четирима за кражба на съоръжение от индустриални цехове за 8500 лева

Прокуратурата е повдигнала обвиняване на Д. К., С. И., Д. Б. и И. Н. за това, че през интервала 22 - 29.06.2017 година в гр. Плевен, при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като причинители, като обвинените Д. К. и И. Н. при изискванията на повторност, и обвинените Д. Б. и И. Н., като малолетни, само че могли да схващат свойството и смисъла на действието и да управляват постъпките си, като казусът не е незначителен, посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел и потребление на техническо средство - пътно транспортно средство лишили непознати движими движимости на обща стойност 8500 лв. от владението на разнообразни притежатели, без тяхно единодушие, с желание незаконно да ги присвоят /имущество на обща стойност 3070 лева от владението на "Сторгозия " АД - град Плевен и имущество на обща стойност 5135,27 лв. от владението на "Полиснаб " ЕООД - град Плевен/ - закононарушение по член 195, вр. чл.194, вр чл.28, вр. член 26, вр. чл.20, от Наказателен кодекс.

Обвиняемите са осъждани, нямали трудови приходи и решили да извършат кражба на движимости, които по-късно да продадат на вторични първични материали.

Отишли до индустриалните цехове на "Сторгозия " ЕОД /хале за произвеждане на ПВЦ продукти/ и "Поли-снаб " ЕООД, счупили едно от стъклата на прозороца и лишили електродвигатели, шнекове за екструдер, преносим плот за циркуляр, варел, ел контактори от ел. табло, окабеляване за ел. табло, два килима, благосъстоятелност на "Сторгозия "АД. Откраднатото съоръжение натоварили в каруца и незабавно предали на вторични, като получените пари поделили.

В същият интервал от време четиримата още веднъж отишли до индустриалните цехове, като откраднали разнообразни железни елементи от инсталациите – електродвигатели, редуктори, разнообразни кабели и проводници, сензори на обща стойност 5135,27 лв., благосъстоятелност на "Поли- снаб " ЕООД - град Плевен. По същият метод натоварили частите на каруца и ги продали за скрап, като си разделили парите. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР