Районна прокуратура-Плевен привлече в качеството на обвиняем Д. М., на

...
Районна прокуратура-Плевен привлече в качеството на обвиняем Д. М., на
Коментари Харесай

Постоянна мярка „Задържане под стража“ за мъжа, отглеждал марихуана в плевенско село

Районна прокуратура-Плевен притегли в качеството на обвинен Д. М., на 32 години, за това, че от неустановена дата до 17.10.2023 година, в с. Катерица, обл. Плевен, в частен дом, отглеждал 59 броя растения от рода на конопа (канабис) в нарушаване на откритите в ЗКНВП правила - закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предявено му е обвиняване и за това, че на 17.10.2023г., в прилежащ дом, е държал високорискови наркотични субстанции - марихуана, на стойност 239 940 лв., без съответно позволение според ЗКНВП- закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

При първичните дейности по следствието, осъществени на 17.10.2023 година, са открити и конфискувани машини за рязане, вентилатори с въздуховоди, разнообразни по тип торове, течни и гранулирани, палатка вид „ парник “ и други уреди, употребявани при развъждането на наркотични субстанции.

Намерените 59 броя растения от рода на конопа са с размери от 170 см. до 390 см. Същите били отглеждани в саксии и в лехи. Установено е, че отделената от растенията зелена листна маса е с общо тегло – 132 кг и 350 грама.

На 18.10.2023г. с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа и е импортирано в Районен съд -Плевен искане за взимане по отношение на него на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура- Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на Д.М., както и че е налице действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие, заради което постанови по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение, а точно „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен и се организира от проверяващ служител на реда при 01 районно управление (на МВР) Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР