Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетно момиче

...
Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо непълнолетно момиче
Коментари Харесай

Условна присъда за непълнолетната майка, удушила бебето си в село Средногорово

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт по отношение на малолетно момиче /на 17 г./, на което е повдигнато обвиняване, че на 1 март 2018 година, в землището на село Средногорово., общ. Казанлък, обл. Стара Загора, като малолетна, само че разбирайки свойството и смисъла на осъщественото и можейки да управлява постъпките си, като рождена майка, съзнателно е умъртвила новородената си рожба, от мъжки пол, незабавно след раждането й посредством удушаване – закононарушение по член 120 предл. II вр. с член 63 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. На първото правосъдно съвещание подсъдимата призна напълно виновността си и изиска да се възползва от законовата опция за осъществяване на кратко правосъдно разследване, при което избраното наказване се понижава с една трета.

На 10 септември 2018 година Районен съд-Казанлък призна подсъдимата за отговорна и дефинира наказване от 1 година и 4 месеца „ отнемане от независимост “ условно с изпитателен период от 3 години. Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР