Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по повод публикации и тв репортажи

...
Районна прокуратура-Казанлък се самосезира по повод публикации и тв репортажи
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка за замърсяване на въздуха в Казанлъшко

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира във връзка изявления и тв репортажи в осведомителния уебсайт "Press TV Казанлък " по отношение на замърсяване на въздуха в Община - Казанлък и региона в интервала 17-21.08.2019 година, породено от тлеещи останки от лавандула, намиращи се наоколо до с. Дунавци, общ. Казанлък, оповестиха от държавното обвиняване.

След самосезиране Районна прокуратура-Казанлък е упълномощила инспекция с оглед отбрана на публичния интерес и правата на жителите по реда на Надзора за правда. С цел определяне на данни за осъществено закононарушение по чл.352 от Наказателния кодекс, инспекцията е предоставена на експертен екип, избран от Директора на "Регионалната ревизия по околната среда и водите " - Стара Загора, които в едномесечен период следва да показват всички материали по преписката ведно със умозаключение по инспекцията.

Дадени са инструкции да се изяснят събитията за източника на замърсяването, повода за това, спазени ли са екологичните условия при положение, че се касае за активност на промишлени предприятия от района. Ще се обяснява отдала ли е Община Павел баня терен чартърен на дестилерия, както е посочено в обявата, постъпвал ли е сигнал за тлеещите останки от лавандула и осъществявана ли е инспекция от чиновници на общината, какво е открито, какви ограничения са подхванати за решение на казуса, има ли формиран акт или издадени наставления и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР