Районна прокуратура - Благоевград привлече към наказателна отговорност двама мъже.

...
Районна прокуратура - Благоевград привлече към наказателна отговорност двама мъже.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на двама мъже, организирали незаконен хазарт в Благоевград

Районна прокуратура - Благоевград притегли към наказателна отговорност двама мъже. Й.О (на 32 г.) и В,П. (на 41 г.). Те са упрекнати в образуване на противозаконни хазартни игри, оповестяват от прокуратурата.

В интервала от декември 2020 година до 27.04.2021 година двамата устройвали
хазартни игри. Деянието било осъществено в партерен етаж на жилищна постройка в жк. " Струмско " в гр. Благоевград. Провеждането им се осъществявало нелегално, тъй като те нямали нужния лиценз.

Й.О. и В.П. имали и предоставяли на разнообразни лица карти и чипове за игра против
залог и с опция за облага . Участници в хазартните игри встъпвали с паричен депозит с авансово контрактувано изискване - спечелилият от играта да получи залозите на изгубилите участници след приспадане на 5 % сума за уредника.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор Й.О. и В.П. са привлечени в качеството на обвинени.

Понастоящем двамата са с ограничения за неотклонение " задържане под стража " по друго наказателно произвеждане, следено от Районна прокуратура - Благоевград. То се води за нелегално държане на акцизни артикули в огромни количества и високорисково наркотично вещество.

В хода на следствието по него са били конфискувани 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол, 5 грама кокаин, 83 780 лв., 3 360 евро, мобилни телефони и два автомобила.

Уведомена е КПКОНПИ за предприемане на дейности по инспекция на имущественото положение на Й.О. и В.П., с оглед привличането им към наказателна отговорност и откритото по делото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР