Районна прокуратура - Асеновград наблюдава разследването на влаковата катастрофа, причинена

...
Районна прокуратура - Асеновград наблюдава разследването на влаковата катастрофа, причинена
Коментари Харесай

Прокуратурата в Асеновград погна влаковата катастрофа, причинена заради неспусната бариера

Районна прокуратура - Асеновград следи следствието на влаковата злополука, породена поради неспусната преграда. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Прокуратурата следи досъдебното произвеждане за това, че през днешния ден в гр. Асеновград от чиновник по превоза са нарушени разпоредбите за употреба на жп уреди и по несъобразителност е породена междинна телесна щета на пасажер в лек автомобил „ Опел Астра “.

Днес към 7.00 часа е бил подаден сигнал на тел. 112, че на охранителен жп прелез на околовръстния път на Асеновград пътнически трен, движещ се от гр. Пловдив за гр. Асеновград, се е блъснал в преминаващ от там лек автомобил „ Опел Астра “, в който са пътували трима мъже. Те са били откарани в болничното заведение с пострадвания. Според първичните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна преграда на прелеза.

Влак опустоши кола на прелез край Асеновград, има ранени. Кантонерът е бил пийнал

По делото са осъществени два огледа на местопрестъпление, разпитани са очевидци и други Към момента няма повдигнати обвинявания. За 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е арестуван К.М., на 60 година, дежурен кантонер. Той е тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, който отчел съществуване на 1.8 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за алкохол на машиниста на влака е негативен. Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР