Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство

...
Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора ускорява разследването на случая с жестоко пострадалото момиче

Районна прокуратура – Стара Загора форсира следствието по досъдебно произвеждане за потърпевшо 18-годишно момиче, по което като обвинен е притеглен Г.Г., освободен от Областния съд в Стара Загора. Информацията е от пресцентъра на прокуратурата.

От прокуратурата оповестяват, че е основан нов екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното произвеждане. Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна трудност и висока степен на социална заплаха на действието.

Дадени са инструкции за разпит на спомагателни очевидци и за правене на сложна съдебномедицинска експертиза с присъединяване на три движимости лица – лекари от разнообразни области на медицината, които ще освидетелстват в допълнение потърпевшата и ще изготвят заключението си в най-кратък период.

След правене на в допълнение назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще реши съответната мярка за неотклонение по отношение на причинителя с оглед публичната заплаха на действието, оповестяват още от държавното обвиняване.

Вълна от съпричастност заля обществените мрежи към 18-годишното момиче, което беше пребито и нарязано с макетно ножче. Случаят е от Стара Загора, а нападателят е на независимост. За нападението беше арестуван приятелят на потърпевшата. Вече се провеждат и митинги - в града пред Съдебната палата, и в столицата. И двата са планувани за понеделник вечер.

В обществените мрежи беше подета и самодейност за финансова и материална поддръжка за цялостното възобновяване на потърпевшата. Министърът на правораздаването Атанас Славов прикани органите на реда за цялостно и обективно следствие на случая с измъчваното момиче, а прокуратурата в Стара Загора незабавно изиска спомагателна съдебномедицинска експертиза.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР