Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже

...
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже
Коментари Харесай

Двама мъже са арестувани и с повдигнати обвинения за подпомагане на 46-те мигранти да преминат в България

Районна прокуратура – Стара Загора притегли като обвинени двама мъже и ги задържа  за подкрепяне на 46 непознати жители да преминат нелегално през страната, оповестиха от държавното обвиняване. Към наказателна отговорност за били привлечени С.К. на 25 години и Д.К. на 27 години. 

Те са упрекнати за това, че през днешния ден на 179-ия километър на автомагистрала „ Тракия “, в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза – пари , посредством потребление на товарен автомобил „ Ивеко “, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз, повече от едно лице – 46 лица, от тях и малолетни, жители на Афганистан , да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България.

Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

С разпореждане от същата дата на прокурор от РП-Стара Загора е постановено задържане на обвинените за период от 72 часа .

В снетите им сведения С.К. и Д.К. показват, че са били наети от трето лице , с цел да привозят мигранти . Обещана им е огромна сума пари . Преди 3-4 дни към 120 индивида – жители на Афганистан , минали от Турция през границата с България със стълба.

В гориста околност ги разпределили на групи и през нощта, към среднощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, измежду които и малолетни, били съпроводени до път с асфалт и към 02:00 часа –  качени в товарен микробус „ Ивеко “ , който бил ръководен от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в спешната лента на Автомагистрала “Тракия “ . Уговорката била, че ще получат пари, като дойдат в София.

С.К. и Д.К. са осъждани за закононарушения срещу собствеността , оповестиха още от прокуратурата. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР