Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо , съобщават

...
Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо , съобщават
Коментари Харесай

Обвиняемият за измама за прехвърляне на студент в медицински университет предаден на съд

Районна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на, оповестяват от държавното обвиняване. Той е предаден на съд за това, че в интервала от началото на септември 2020 година до началото на юни 2021 година заблуждавал задгранична студентка, 25-годишна шведска гражданка от иракски генезис, в резултат на което тя му предала 9500 евро, с левова равноценност 18 580 лв..

Мъжът е предаден на съд и за това, че на 07.09.2021 година в гр. Пловдив умишлено е употребявал подправен частен документ – заявление, на което е притурен тип, че е подписан от друго лице.

По делото е открито, че мъжът обещавал на потърпевшата да й спомага за прекачване на брат й, който бил студент в Медицинския университет в гр. Плевен, в Медицинския университет в гр. Пловдив, където учела тя. Жената разкрила 61-годишния мъж посредством медиатор в група в мобилно приложение. За осъществяване на услугата на няколко пъти потърпевшата му превела общо 9500 евро с горепосочената левова равноценност. Мъжът упорствал парите да бъдат предоставени от потърпевшата в брой, само че тя ги превела по банкова сметка на негов непосредствен. След това той престанал да дава отговор на мобилния си телефон и не подхванал никакви дейности по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив, като младежът изгубил студентски права. За да бъде безапелационен, мъжът се срещнал с потърпевшата и ѝ посочил заявление за записване и подправена студентска брошура на името на брат й, като изискал пари за семестриални такси. Жената отказала да ги даде, само че той я убедил, че в случай че не го направи, „ някой различен ще заеме мястото на брат й “. Въпреки настояването й да преведе парите в сметка на университета, мъжът упорствал това да стане в негова банкова сметка, а той щял да ги трансферира, което не  се е случило.

Мъжът е с взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв.. Той е възстановил 17 640 лв. на потърпевшата. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР