Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.О., на 18

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.О., на 18
Коментари Харесай

Обвиниха 18-годишен, пребил майка и баба, за забележка

Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен С.О., на 18 година, за това, че на 1 и 2.08.2023 година в  Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение се заканил с ликвидиране на баба му, на 66 година, и на майка му, на 38 година

Деянията са осъществени при изискванията на домашно принуждение – при редовно психическо принуждение.

Престъпленията са квалифицирани по член 144, алинея 3, прочие 1 и прочие 3, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо С.О. е повдигнато обвиняване и за това, че на 2 август 2023 година в Пловдив е предизвикал лека телесна щета на повече от едно лице – на майка му и на баба му.

Деянието е осъществено в изискванията на домашно принуждение – при редовно практикуване на психическо принуждение.

Престъплението е квалифицирано по  член 131, алинея 1, т. 3 прочие 1, т. 4 прочие 3 и т.5А, вр. член 130, ал.2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 1 август 2023 година сред С.О., майка му и баба му зародил спор, по време на който той почнал да буйства и се заканил с ликвидиране на майка си и баба си.

Поводът за разногласието била отправена забележка към младежа, че се прибирал късно у дома.

След спора потърпевшите напуснали жилището, а също по този начин и С.О.

Няколко часа по-късно двете дами се върнали, само че не позволили С.О. в жилището, тъй като се страхували от него.

На последващи ден – 2 август 2023 година, С.О. се прибрал и показал експанзия към околните си, тъй като не бил позволен да нощува в дома си.

Той още веднъж се заканил с ликвидиране на двете дами, блъснал майка си в гръдния панер с вентилатор и показал принуждение по отношение на баба си, като с ръката я стискал за рамото, а също по този начин й нанесъл удар с крайник по тялото.

Обвиняемият С.О. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР