Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 18-годишния П.В. за

...
Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 18-годишния П.В. за
Коментари Харесай

Унижиха младеж в Пловдив, нямал запалка за цигара! Момчето е с множество кръвонасядания

 Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен 18-годишния П.В. за това, че на 8 февруари 2021 година по хулигански подбуди е предизвикал лека телесна щета на 19-годишен юноша, изразяваща се в строшаване на носни костици и кръвонасядания – закононарушение по член 131 алинея 1 т. 12 вр. член 130 алинея 1 от Наказателния кодекс. Той е бил арестуван вследствие на бързи оперативно-издирвателни мероприятия на чиновници от ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив – Второ районно ръководство.

На 8 февруари в Пловдив на кръстовището на улица " Сергей Румянцев “ и бул. " Христо Ботев “, към 2,00 ч. през нощта, обвиненият П.В. срещнал инцидентно потърпевшия 19-годишен юноша. Двамата не се познавали. При разминаването си те разменили реплики. П.В. изискал запалка за цигара. Пострадалият нямал. Това станал мотив за спор сред тях. Обвиняемият бил използвал алкохол и нанесъл побой на 19-годишния юноша, като му предизвикал строшаване на носните костици и голям брой кръвонасядания по тялото.

През това време мобилният телефон на потърпевшия паднал на земята. Обвиняемият го взел и хвърлил към оградата на близка къща, след което си тръгнал. На място дошъл екип на Спешна помощ и полицейски чиновници. Пострадалият е бил откаран в болничното заведение, където е настанен за лекуване. Няма заплаха за живота му.

В резултат на незабавни оперативно-издирвателни дейности на чиновници на 2 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Пловдив е бил оголен причинителят на действието и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Открит е бил мобилният телефон и конфискуван, както и открит механизмът на осъществяване на действието.

П.В. не е осъждан досега. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 2 000 лв.. За осъщественото закононарушение законът планува отнемане от независимост до три години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР