Районна прокуратура – Монтана приключи разследване по досъдебно производство и

...
Районна прокуратура – Монтана приключи разследване по досъдебно производство и
Коментари Харесай

Съдят изверг, заплашвал с убийство и тормозил жена си и майка ѝ в Монтанско

Районна прокуратура – Монтана завърши следствие по досъдебно произвеждане и внесе в съда обвинителен акт против Р. И. за осъществени от него закононарушения – закана с ликвидиране, в това число в изискванията на домашно принуждение, причиняване на телесна щета, обир и разваляне на непознато имущество.
Обвиняемият Р. И. живеел на брачен начала с Г. Б. в продължение на четири години. Обитавали жилището му в София. От съжителството си имат щерка М. И., родена през 2016 година
Жената няколко пъти го напускала, заради упражняван върху нея физически и душевен тормоз от страна на Р. И. Той обаче идвал при родителите ѝ в Бойчиновци и принудително прибирал нея и детето им.
Г. Б. търпяла побоите от страна на обвинения, както и психическия тормоз от неговата майка. Не желала да травмира детето си, макар че то ставало очевидец на фамилните кавги. Пострадалата се страхувала от експанзията на Р. И., който непрекъснато я заплашвал с ликвидиране, при положение, в случай че се опита да тръгне с детето от жилището му.
След следващ случай на физическо принуждение Г. Б. отпътувала за Бойчиновци. След многочислени телефонни позвънявания и закани за разпра, на 05.05.2020 година обвиненият я посетил. Викал, държал се нападателно, заплашвал с ликвидиране.
Това се повторило и на 25.05.2020 година, когато Р. И. дошъл в населяваната от Г. Б. къща в Бойчиновци, съпроводен от братовчеда си Н. Ш. Разбил входната врата на парцела и се насочил към къщата. Двамата мъже развалили с крайници вратата на къщата и счупили бравата ѝ.
Изплашена от протичащото се, майката на потърпевшата С. Б. се пробвала да се обади в полицията, само че Р. И. ѝ попречил, като лишил мобилния ѝ телефон. С юмруци и крайници нанесъл побой на дамата, която се опитвала да отбрани намиращите се в близост деца.
В идващия миг Р. И. се насочил към Г. Б. Удрял я с ръце и крайници, издърпал от нея малолетната им щерка и се затичал на открито. Детето пищяло от смут и болежка, причинявана от стискането.
На потегляне обвиненият още веднъж отправил закани за разпра. Заедно с братовчед си и детето си напуснал местопроизшествието с чакащия го извън автомобил.
Пострадалата Г. Б. направила опит да го спре, само че не съумяла. Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112.
В хода на следствието по формираното досъдебно произвеждане са осъществени съдебномедицински, съдебнопсихиатрични и психични експертизи. Вещото лице е установило нараснала тревога у дамите, последствия от психологичното прекарване. Те трансформирали метода си на живот след получените закани – сложили камери, вдигнали ограда, страхували се за себе си и околните си.
По делото са конфискувани записи от камери за видеонаблюдение, оценена е цената на унищожените и незаконно отнетите движимости - ключалка на външна железна врата, блиндирана входна врата и мобилен телефон.
В качеството на обвинен по делото е притеглен и Н. Ш., който взел участие в унищожаването на движимостите.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР