Районна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем и

...
Районна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем и
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа полицай, предизвикал катастрофа след шофиране в нетрезво състояние

Районна прокуратура – Кюстендил притегли в качеството на обвинен и задържа полицейски чиновник за провокирано пътно произшествие в нетрезво положение с причиняване на имуществени вреди.

На 10 октомври 49-годишният служител на реда управлявал личния си лек автомобил в с. Горна Гращица, област Кюстендил. На кръстовище, формирано от улиците „ Г. Димитров “ и „ Ленин “, транспортното му средство се блъснало в лек автомобил, ръководен от 70-годишен мъж. В резултат на ПТП са настъпили имуществени вреди.

Водачите на двете коли са тествани с техническо средство за приложимост на алкохол. Пробата на служителя на реда е отчела позитивен резултат – 2,07 промила, а на другия лидер е негативна.

В хода на следствието на случая е изяснено, че провокиралият пътнотранспортното произшествие е полицейски чиновник в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Бобов дол.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР