Районите Аспарухово и Владислав Варненчик ще запазят досегашните се районни

...
Районите Аспарухово и Владислав Варненчик ще запазят досегашните се районни
Коментари Харесай

Два района на Варна ще запазят досегашните се кметове, останалите отиват на балотаж

Районите " Аспарухово " и " Владислав Варненчик " ще запазят досегашните се районни кметове. Това демонстрират резултатите при обработени 80,2% от протоколите на секционните изборни комисии към 8 часа сутринта, оповестява ЦИК.

Досегашният кмет на регион " Владислав Варненчик ", Николай Костадинов от ГЕРБ събра поддръжката на 52,5% от гласоподавателите в региона. На втора позиция остана претендентът на " Възраждане " Павлин Пенев. Той получи едвам 15,8% от гласовете.

Категорично води в резултата и досегашният кмет на регион " Аспарухово ", Ивайло Маринов от ГЕРБ. Той събра 52,5% от гласовете на жителите на региона. 

Далеч зад него на втора позиция с 16% е Сергей Христов от " Възраждане ".

В останалите региони на Варна борбата продължава и в неделя. В регион " Одесос " Биляна Раева от ГЕРБ събира 24,62%. Нейн конкурент ще бъде Цветнен Цветков от " ПП-ДБ " с 21,3%.

В регион Приморски на балотаж, с съвсем равни резултати, ще се изправят Николай Желязков от " ПП-ДБ " с 22,9% и Людмила Колева-Маринова от ГЕРБ с 22,4%. 

Битката ще има и в регион " Младост ". Досегашният кмет Христо Христов от " Алтернативата на жителите " събра 19,5% от поддръжката на жителите на региона. С минимална преднина срещу него ще се изправи, Евгени Дянков от ГЕРБ, с  21,9%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР