Районен съдия Елена Герцова е разпоредила задържане под стража за

...
Районен съдия Елена Герцова е разпоредила задържане под стража за
Коментари Харесай

Съдия иска задържане под стража за карантиниран, не се явил на дело

Районен арбитър Елена Герцова е разпоредила задържане под стража за обвинен, който е карантиниран и по тази причина не е е явил на дело, планувано за 10 ноември 2021.

Случаят е неповторим юридически проблем, описа юрист Георги Георгиев, бранител на Димитър Велев.

Ето обстоятелствата.

Димитър Велев си прави PCR тест, защото е усетил неразположение със признаци за ковид на 9 ноември в Пълмед в 8 часа. В късния следобед получава резултат – позитивен.

Съобщава, че има дело на идващия ден в Районен съд – Пловдив. Лекарите му споделят да си стои вкъщи, като Велев се снабдява и с наставление от РЗИ Пазарджик за наложителна 14-дневна карантина.

Междувременно арбитър Герцова трансформира мярката му от подписка в задържане под стража, въпреки че Велев твърди, че е изпратил всички медицински документи и предписанието за наложителна карантина от РЗИ – Пазарджик до Районен съд – Пловдив.

На 10 ноември в 14 часа служители на реда звънят на дома му във Велинград, където е карантиниран, с цел да изпълнят наложената от районния арбитър мярка „ задържане под стража “.

Велев им изяснява през вратата, че е под каратнина и им демонстрира документите, като ги пъха през процепа, с цел да не е в контакт с служителите на реда.

Униформените ревизират истиността им, като звънят и в РЗИ, а през това време и персоналният доктор на Велев идва и им оповестява за карантината.

Полицаите си потеглят, като споделят, че освен това състояние не могат да го приведат в ареста.

Чрез юрист Георгиев обвиненият пуска въззивна тъжба до Окръжен съд като желае решението за наложителния му арест да се анулира.

Казусът, съгласно юрист Георгиев, е казус в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР