Районен съд Несебър, oкръжен и aпелативен съд Бургас обясняват във

...
Районен съд Несебър, oкръжен и aпелативен съд Бургас обясняват във
Коментари Харесай

Шведът, бил камериерка, може да се размине без граждански иск

Районен съд Несебър, oкръжен и aпелативен съд Бургас изясняват по отношение на изявления и мнения по делото на шведския жител, Ралф С. и постановена присъда осведоми, че несебърският областен съд призна Ралф Сундберг за отговорен, за нанасяне на лека телесна щета.

Освобождава го от наказателна отговорност и му постанова санкция в размер на 4 500 лв.. Производството пред съда е формирано, на съображение импортирано от прокурора разпореждане, с което е направено предложение за освобождение на обвинения от наказателна отговорност, с налагане на административно наказване.

Съгласно експлицитната наредба на член 376, алинея 3 и алинея 4 от Наказателно-процесуален кодекс, в производството пред съда по разглеждане на предлагането за освобождение на обвинения Ралф С. от наказателна отговорност, не се позволява цивилен иск, както и присъединяване на частен обвинител.

 Правосъдието е в съответното обезщетение, безапелационна е потърпевшата в Слънчев бряг камериерка
Правосъдието е в съответното обезщетение, безапелационна е потърпевшата в Слънчев бряг камериерка

Бившата камериерка ще съди шведския екскурзиант за повече пари

Санкцията, планувана от законодателя в тези случаи е от 1 000 до 5 000 лв. . В рамките на посочените в закона граници на наказването, правосъдната инстанция е определила и наложила наказване от 4 500 лв., което се приближава до оптималния размер на законово откритата горна граница.

След влизане в действие на постановения правосъден акт, дейностите по привеждане в осъществяване на присъдата, плануват дубликат от същата да се изпрати на съответния орган, който в тази ситуация е Национална организация за приходите - орган, претрупан да събира вземанията на правосъдната власт.

 Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с санкция
Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с санкция

Смекчаващо виновността е, че Сундберг има чисто правосъдно минало

В случай, че приходната администрация не открие имущество или активи на наказания, задоволителни за събиране на вземането, тя следва да уведоми съда, постановил решението, който е овластен да изпрати решението за признание и събиране на наложената санкция на способените органи на Кралство Швеция по реда на Закона за признание, осъществяване и изпращане на решения за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания.

Сундберг беше приет за отговорен за нападението над камериерката Диана Петкова в хотел в " Слънчев бряг " , само че делото беше гледано по специфичен ред, който освободи подсъдимия от наказателна отговорност поради чистото му правосъдно минало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР