Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Вкарват в затвора авторецидивист заради много нарушения на пътя в Монтанско

Районен съд – Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана и отбраната на обвинения Б. Л. Г. за наказване 11 месеца „ Лишаване от независимост “ за осъществени от него по едно и също време четири закононарушения при ръководство на моторно транспортно средство /МПС/. Към тази присъда съдът добави и още 11 месеца затвор за предходно закононарушение на обвинения, още веднъж обвързвано с ръководство на МПС.
На 7 септември 2020 година чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция в село Долно Белотинци, община Монтана, Б. Л. Г. /37 г./ с лек автомобил „ Субару “ и открили че кара с алкохол над 0.5 промила, без удостоверение за ръководство на МПС, а колата не била записана по законовия ред и имала регистрационна табела, издадена на друго МПС. Пред съда Б. Л. Г. - с начално обучение, неженен, незает и осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за четири санкции:
- 5 месеца „ Лишаване от независимост “ за ръководство на автомобил „ Субару “ с сложена регистрационна табела, издадена за друго МПС - „ Опел Корса “;
- 5 месеца „ Лишаване от независимост “ за ръководство на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред съгласно Закона за придвижване по пътищата;
- 11 месеца „ Лишаване от независимост “ за ръководство на автомобил с 2.36 промила алкохол, открити с,,Алкотест Дрегер “;
- 10 месеца „ Лишаване от независимост “ за ръководство на автомобил без удостоверение за ръководство на МПС, в едногодишния период от наказването му по административен ред за същото.
Тъй като с едно действие обвиненият е направил няколко закононарушения, откакто дефинира наказване за всяко от тях настрана, Районен съд наложи на Б.Л.Г. общо най-тежко наказване 11 месеца „ Лишаване от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен общ режим.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
В същото съвещание съдът приведе в осъществяване и присъда от 11 месеца „ Лишаване от независимост “, наложена на Б. Л. Г. от Районен съд – Монтана през 2020 година за ръководство на автомобил с централизация на алкохол в кръвта 1.37 промила. Наказанието е било условно, само че бе приведено в осъществяване, защото в изпитателния му период обвиненият е направил друго закононарушение.
Определението може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Според справката за съдимост на Б. Л. Г. от 2009 година до момента той е осъждан 5 пъти с влезнали в действие присъди главно за закононарушения, свързани с ръководство на МПС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР