Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Наказаха с пробация кметица на монтанско село, заверила фалшиво пълномощно

Районен съд – Лом утвърди съглашение, постигнатото сред Районна прокуратура – Лом и отбраната на подсъдимата К. Ф. В., за наказване „ Пробация “ поради формиран от нея, като длъжностно лице, формален документ, с който удостоверила погрешни условия.
На 26 юни 2019 година 50 годишната К. Ф. В., като кметски наместник на село Буковец, област Монтана, в кръга на службата си съставила формален документ – нотариална легализация на автограф върху пълномощие, в който удостоверила погрешни условия: че пред нея се е явило лице, което е положило подписа си в завереното пълномощие.
Целта на документа е била да се употребява като доказателство за подписване на контракт за аренда /наем/ на наследствени аграрни земи в село Буковец.
Пред съда К. Ф. В. - със приблизително обучение, неосъждана, безработна, се призна за отговорна и съобщи, че непринудено подписва съглашението за наказване „ Пробация “ с пробационни ограничения:
1./ Задължителна регистрация по сегашен адрес с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице два пъти седмично за период от 6 месеца
2./ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 6 месеца.
Подсъдимата К. Ф. В. би трябвало да заплати по сметката на ОД Министерство на вътрешните работи - Монтана и направените по делото 168 лв. разходи - заплащане на експерт за направена съдебно-почеркова експертиза.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР