Районен съд - Дупница остави без уважение искането на В.

...
Районен съд - Дупница остави без уважение искането на В.
Коментари Харесай

Районен съд - Дупница остави без уважение искането за по- лека мярка на В. М. от Перник

Районен съд - Дупница остави без почитание настояването на В. М. от Перник, посредством неговия бранител, за изменение на мярката му за неотклонение, от Задържане под стража в по- лека такава. 20- годишният мъж от гр. Перник е притеглен от Софийска районна прокуратура като обвинен за закононарушение по член 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с член 26, ал.1 от Наказателен кодекс / закана за ликвидиране към момиче, с което са имали интимна връзка /.

Съдът показва в претекстовете си, че не са налице промени в условия, спрямо вземането на първичната мярка за неотклонение. Съществува обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към действието, за което му е повдигнато обвиняване. Не е отпаднала и заплахата да извърши закононарушение, поради обремененото му правосъдно минало и с оглед незаконната деятелност- мястото и механизма на осъществяване на закононарушението, се показва в претекстовете на арбитър Маргарита Алексиева.

Съдът показва, че при направено искане, прокуратурата може да назначи експертиза за това, дали здравословното положение на обвинения е съвместимо с изискванията на следствения арест.

Районен съд Дупница остави без почитание настояването на прокуратурата да се дефинира период, в който ново искане за изменение на мярката за неотклонение, да бъде неприемливо.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР