Районен съд – Враца постанови мярка за неотклонение домашен арест“

...
Районен съд – Враца постанови мярка за неотклонение домашен арест“
Коментари Харесай

Съдът постанови домашен арест за помагачи на ало-измамници, вилнели из Врачанско

Районен съд – Враца постанови мярка за неотклонение „ домакински арест “ за двама, упрекнати в подпомагането на телефонни измами
Днес бе прегледано частно наказателно дело, формирано по искане на Районна прокуратура – Враца, за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Р. А. и И. М. Двамата са привлечени от прокуратурата като обвинени за това, че за времето от 29.06.23 година до 03.07.23 година в Козлодуй, Бяла Слатина, Челопек и Враца, в изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество с неустановено по делото лице, са улеснили възбуждането и поддържането на подвеждане в разнообразни физически лица за това, че ще спомагат да се освободи от полицията синът им, който е арестуван, заради направена от него злополука. С това те са предизвикали имотна щета за общо 37 000 лв.. Това е закононарушение по член 209 алинея 1 от Наказателен кодекс, което се санкционира с „ отнемане от независимост “ от една до шест години.
Според съда, от събраните, въпреки и на този ранен стадий, доказателства, може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на обвинените към действията, за които им е повдигнато обвиняване. Съществуват също по този начин заплахите те да се укрият и да извършат закононарушение. При постановяването на втората по тежест мярка за неотклонение – „ домакински арест “, съдът взе поради това, че двамата би трябвало да се грижат за своите фамилии – единият има тримесечно бебе, а другият е татко на три деца, които са надлежно на 8, 7 и 4 години. Съдът взе поради и формата на тяхното присъединяване в незаконното посягане, а точно, че те са подпомагали неустановеното по делото лице да извърши действията. В определението си съдът означи, че мярката за неотклонение „ домакински арест “ е задоволително репресивна по своя темперамент и би могла в нужната степен да попречи на обвинените да се укрият и да извършат закононарушение.
Определението на Районен съд – Враца може да се апелира и стачкува в тридневен период пред Окръжен съд – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР