Районен съд – Варна осъди 48-годишна жена за курортна търговия

...
Районен съд – Варна осъди 48-годишна жена за курортна търговия
Коментари Харесай

Осъдиха жена за курортна търговия на дребно с очила и часовници от защитени марки

 Районен съд – Варна осъди 48-годишна жена за курортна търговия на дребно с очила и часовници от предпазени марки. Деянието е закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, наказуемо по чл.172б, ал.1 от Наказателния кодекс. На 48-годишната жена беше наложено наказване " пробация “. За период от 6 месеца подсъдимата следва да извършва пробационни ограничения - наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационни чиновници.

На 13 юли предходната година, при осъществена инспекция в обект на комерсиалната алея в курорт " Златни пясъци “, се открива предложение за продажба на голям брой артикули – най-вече очила и часовници, носещи знаци на 17 разнообразни непокътнати търговски марки, измежду които " GUCCI “, " ARMANI “, " RADO “, " ROLEX “, " RAY BAN “ и други, без единодушието на притежателите на изключителните права. На близо 200 000 лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в обекта на подсъдимата артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки.

48-годишната подсъдима е неосъждана. Разноските по делото са в нейна тежест, а материалните доказателства – стоките, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и след влизане на правосъдния акт в действие следва да бъдат унищожени. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР