Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение домашен арест“

...
Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение домашен арест“
Коментари Харесай

Районен съд - Варна наказа двама с домашен арест

Районен съд – Варна дефинира мярка за неотклонение " домакински арест “ за 23-годишен юноша, притеглен като обвинен за закононарушение по член 296, ал.1 от Наказателния кодекс - несъблюдение на влезнала в действие заповед за незабавна отбрана, според която не трябвало да приближава на по-малко от 100 метра до жилището  на пострадала жена. Предвиденото в закона наказване за сходно закононарушение е отнемане от независимост до три години или санкция до 5000 лв..

Съдът, като взе поради събраните досега доказателства и по-специално свидетелските показания откри, че може да се направи рационално обосновано съмнение за съпричастност на 23-год. мъж към повдигнато му обвиняване. По отношение заплахата обвиненият да извърши закононарушение съдът регистрира, че в края на предходната година той е изтърпял дейно наказване отнемане от независимост, осъждан е общо 9 пъти до момента за разнообразни закононарушения по превоза, причиняване на леки телесни повреди на повече от едно лице, както и за незаконно пречене на орган на властта да извърши отговорностите си.  Доколкото към днешна дата 23-годишният юноша има непрекъснат адрес и обитава на него, съдът реши, че по-лека мярка от желаната от прокуратурата " задържане под стража “, също би изиграла своята роля и препятствала опцията той да се придвижи до адреса, визиран в заповедта за отбрана. Ето за какво Варненският областен съд дефинира по отношение на 23-годишния обвинен  мярка за неотклонение " домакински арест “, която да бъде следена със средство за електронно наблюдаване.

Също мярка за неотклонение " домакински арест “ бе наложена и във връзка с 58-годишен мъж, притеглен в качеството на обвинен за развъждане на растения от рода на конопа в парцел на територията на крайградска околност във Варна и за държане на марихуана – закононарушения по член 354в, ал.1 и по член 354а, ал.3.  58-годишният мъж е осъждан, в това число за закононарушение обвързвано с опиати.

Определенията на Районен съд – Варна по ограниченията за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция в 3-дневен период, като при положение на тъжба или митинг делата са планувани за разглеждане пред ВОС за 7 септември от 13 часа, оповестиха от пресслужбата на съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР