Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –

...
Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Мъж отвлече детето си от дом в Лом, скочи на полицаи: ,,Боклук такъв, нямаш право да влизаш…“’

Районен съд – Лом утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на подсъдимия А. А. А. за наказване „ Глоба “ за опозиция на орган на властта при акция на Министерство на вътрешните работи за разкриване на оповестено за търсене дете, предава BulNews.bg. В началото на юли 2022 година 9-годишната А. А. изчезнала от ЦНСТДБУ „ Нов дом – нов късмет ” в Лом, където била настанена от обществени чиновници откакто било открито, че е в риск и се отглежда в извънредно тежки и рискови за здравето му условия в дома му в село Крива бара, община Брусарци.
С депеша от 2 юли 2022 година на ГДНП момичето е било оповестено за национално търсене. На 6 юли чиновници на Министерство на вътрешните работи посетили дома на А. А. А. – татко на малолетното момиче, в село Крива бара. Мъжът отказал да пусне служителите на реда в къщата, както и да им даде сведения за местонахождението на детето и се нахвърлил върху инспектора от Детска педагогическа стая при районно управление (на МВР) – Лом с крясъци „ Немате работа в дома ми и нямате право да правите такава проверка… Боклук подобен, ти нямаш право да влизаш в дома ми… ”. А. А. А. не се подчинил на обещано му полицейско предписание да приключи съпротивата си и да подаде ръце за слагане на белезници и траял да атакува и заплашва чиновниците на Министерство на вътрешните работи, заради което бил арестуван с потребление на мощ и помощни средства.
При осъщественото претършуване на дома, търсеното дете е било намерено на тавана на къщата и върнато в общественото заведение, а против мъжа е формирано досъдебно произвеждане. Пред съда А. А. А. – 47-годишен, неосъждан, с начално обучение, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Глоба “ в размер на 500 лв. в интерес на страната.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг. Срещу А. А. А. в районен съд – Лом се води и второ дело за закана с ликвидиране на чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР