Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

РС – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на гражданин на Етиопия, обвиняем незаконно преминаване на границата

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с етиопски жител, притеглен като обвинен за нелегално прекосяване на границата, от Република Сърбия към Република България. Съдът, под председателството на арбитър Мая Миленкова почете импортираното искане за взимане на най- тежката мярка за неотклонение от Районна прокуратура – Кюстендил.

Мохамад К. / на 49 година / е упрекнат в това, че на 06.07.2023 година, в землището на село Бобешино, област Кюстендил, е влезнал през границата на страната от Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта. Обвиняемият изясни пред съда, че идва от Германия, където е имал проблеми със здравето и климатът не му харесва. „ Мислех, че мога да дойда тук, както обикалях през другите страни, дето са в Шенген – Германия, Унгария, Австрия. Мислех, че и България е в Шенген и не се постанова да употребявам документи “, съобщи пред съда етиопският жител.

От събраните на досъдебното произвеждане доказателства, може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е създател на закононарушението, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “. Опасността обвиненият да се укрие произтича от събитието, че същият няма непрекъснат адрес на територията на Република България.

Определението, с което във връзка с етиопския жител Мохамад К. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР