Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Домашен арест

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Домашен арест
Коментари Харесай

Заключиха педофил у дома

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Домашен арест " във връзка с обвинен за блудничество, с лице навършило 14 - годишна възраст. Районна прокуратура – Кюстендил е привлякла 48- годишен мъж като обвинен по член 150, ал.1 от Наказателен кодекс, като съдът не почете настояването й за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража ".

Защитата пледира, че няма данни за осъществено закононарушение и, че би следвало обвиненият да е без мярка за неотклонение или вероятно най- леката такава - „ Подписка ".

В претекстовете си съдът показва, че за посоченото закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост " за период от 2- 8 години, т. е. закононарушението е тежко по смисъла на закона. В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства и е образувана избрана доказателствена цялост, от която макар ранния ход на следствието, не се разколебава изводът за съпричастността на обвинения към действието. Настоящият правосъден състав намира, че се касае за действие с висока степен на социална заплаха, защото по жесток метод се протяга ръка на дете, от страна на деятел с ниска социална заплаха. Обвиняемият е неосъждан, има непрекъсната работа в региона и трайно се открил в община Кюстендил.

Определението, с което във връзка с В. К. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража ", предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР