Районен съд – Кюстендил одобри споразумения и наложи условни наказания

...
Районен съд – Кюстендил одобри споразумения и наложи условни наказания
Коментари Харесай

Осем граждани на Афганистан се признаха за виновни в опит да излязат незаконно през границата на страната за РСърбия

Районен съд – Кюстендил утвърди съглашения и наложи условни санкции „ отнемане от независимост “ за период от по 3 месеца, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години и „ санкция “ в размер на по 100 лева, във връзка с 8 жители на Афганистан. Те се признаха за отговорни за това, че на 01.09.2022 година, в землището на село Горни Кортен, Община Трекляно са създали опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – закононарушение по член 279, ал.1, във вр. с член 18, ал.1 от Наказателен кодекс.

Одобреното съглашение, импортирано от Районна прокуратура – Кюстендил има последствията на влезнала в законна мощ присъда. С оглед изхода на делото, съдът анулира взетите във връзка с обвинените ограничения за неотклонение „ Задържане под стража, като това определение предстои на тъжба и митинг пред Окръжен съд в 7- дневен период.

На 5- ти септември, Районен съд – Кюстендил наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 4 години, както и „ санкция “ в размер на 5 000 лева във връзка с българския жител Г. М., който се призна за отговорен в транспорт на въпросните бежанци. Съдът утвърди импортираното от РП- Кюстендил съглашение, реализирано със отбраната на обвинения.

Останалите 6- ма души от групата жители на Афганистан, остават в ареста с ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “. Петима от тях са малолетни, а един е с друга идентичност. За тях следствените дейности не престават, под надзора на Районна прокуратура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР