Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста украинеца превозвал бежанци край Карлово

Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по повод на Станислав Колесник (28 г.), жител на Украйна, против който са повдигнати две обвинявания: 
Прочетете още
Едното е, че на 30 август 2022 година в село Кърнаре, обл. Пловдив, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци - девет сирийски жители, да обитават и минават в страната - Република България в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство - лек автомобил „ Форд Транзит “, във връзка с повече от едно лице и във връзка с ненавършилото 16-годишна възраст лице - дете на 13 години. Второто закононарушение е за това, че на същия ден е държал високорисково наркотично вещество - марихуана с нето тегло 0,092 грама на стойност 0,55 лв..

Престъпленията са разкрити от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Карлово, като дейностите по следствието са съгласувани с Районна прокуратура – Пловдив, Териториално поделение – Карлово.

Съдът откри, че от събраните досега доказателства следва извод за обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията, за които е притеглен като подобен. Според съда при мярка за неотклонение, друга от задържане под стража, е налице заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е планувано намерено съвещание на 08 септември 2022 година в 13:30 часа.

Припомняме, че 28-годишният украинец бе хванат на 30 август, до момента в който транспортира незаконно сирийски бежанци. Станислав Колесник е със статут на краткотрайна протекция у нас. 

През април различен украинец бе задържан в Странджа  с група от 13 мигранти от Афганистан. Игор Василковски е заловен на 12 април до село Индже челник със собствен съотечественик. Двамата таман товарели мигрантите в джипа си, когато са арестувани от граничните служители на реда. При ареста единият от тях е оповестил, че е народен представител. Той се е показал като Игор Василковски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР