Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказания на

...
Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказания на
Коментари Харесай

Пред РС Дупница: Жена и 2- ма мъже, нападнали с юмруци полицейски служители, се признаха за виновни

Районен съд – Дупница утвърди съглашение и наложи санкции на 31- годишна жена и двама мъже на 23 и 25 години, обвинени за нанасяне на удари на полицейски чиновници в гр. Рила, за да им попречат да изпълнят пълномощията си по Закона за Министерство на вътрешните работи, за нарушение на нощната тишина и публичния ред. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районна прокуратура и отбраната.
Подсъдимите Ж. С. / на 31 години, неосъждана /, А. Д / на 23 години, осъждан / и Д. Д. / на 25 години, неосъждан / се признават за отговорни в това, че на 12. 11. 2022 година, към 22. 10 часа в гр. Рила, в съучастничество като съизвършили са използвали мощ - нанасяли удари с ръце, блъскали и дърпали за да принудят орган на власт – двама полицейски чиновници от районно управление (на МВР) Рила, да пропуснат нещо по работа - да изпълнят пълномощията си по Закона за Министерство на вътрешните работи, а точно определяне самоличността на лица, направили нарушаване на публичния ред - нарушение на нощната тишина и да задържат лицата, които след съответно предизвестие умишлено пречат на полицейски органи да изпълнят задължението си по работа и да въдворят ред, и тишина на живеещите в жилищните здания на ул. “Сп…… “.
Ж. С. и Д. Д. ще изтърпят санкции „ Лишаване от независимост “ за период от по 6 месеца, осъществяването на които ще бъде отсрочено за изпитателен период от по 3 години. На А. Д. е наложено наказване „ Пробация “ за период от 3 години: „ Задължителна регистрация по сегашен адрес ” за период от 3 години с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице два пъти седмично; „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник ” за период от 3 години.
Определението на районен съд – Дупница е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР