Район Северен няма средства за ремонт на квартални улици, преасфалтиране,

...
Район Северен няма средства за ремонт на квартални улици, преасфалтиране,
Коментари Харесай

Район Северен без пари за ремонти

Район " Северен " няма средства за ремонт на квартални улици, преасфалтиране, осветяване, нови паркинги и благоустрояване на междублоковите пространства.

В бюджета на Община Пловдив, признат на последната сесия на градския парламент, на администрацията се дават единствено 14 000 лв. за двора на детски ясли " Дребосъчета " и 800 400 лв. за довършването на изоставения градеж на ъгъла на бул. " Дунав " и " Цар Борис III Обединител ", където още преди 15 години бяха контрактувани пространства за кметството.

Кметът на региона  инж. Ральо Ралев се е подготвил да направи обществен доклад пред жители за свършеното през 2017 година " Но не мога да опиша за строителната стратегия, тъй като не е ясно с какви пари ще разполага администрацията ", изясни инж. Ралев.  Той добави, че се надява тази седмица на оперативката в Общината да посочи размера на средствата, с цел да не се бави с публичните поръчки и ремонтите. 

През предходната година " Северен " влага за поправки и благоустрояване в кварталите 600 000 лв., събрани от наеми за гаражите и преведени като в допълнение финансиране от огромната Община. В бюджета за 2018-а не са посочени даже и гаражните средства за региона.  А потребностите са големи. Само за кръпки на Рогошко шосе, което е с дължина над 4 километра, отиват близо 50 000 лв. годишно. Шосето е планувано за планиране, само че до момента в който се утвърди план и се избере реализатор, би трябвало да се поддържа. В неприятно положение са Брезовско шосе и ул. " Полет ", за която също ще се приготвя план.

За довеждане докрай на " брадясалия " градеж на кметството евентуално ще би трябвало да се подписва съглашение със съдия-изпълнител, само че това може да направи единствено Общината, а не кметството. Старият контракт за създаване на офиси за районната администрация беше подписан против отстъпено право на градеж с компания " Заводски градежи ".

След като тя не е изпълнила уговорките, незавършената постройка  е отишла в ръцете на съдия-изпълнител.  Според съглашението, Общината трябваше да построи до дъно постройката, като против това получава повече пространства, само че срокът на този документ изтече през предходната година.  Освен това се постанова препроектиране.

За ремонт на двата разрушени  подлеза против панаира и на бул. " България " са обезпечени 80 000 лв., само че с тези пари ще се разпорежда огромната Община, а не кметството, макар че експертите от районната администрация  бяха създали оглед още преди няколко месеца и са пресметнали какъв брой пари са нужни за възобновяване на пешеходните уреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР