Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни певци за своя 22-ри

...
Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни певци за своя 22-ри
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска избра певци от 6 държави за нов майсторски клас

Райна Кабаиванска избра 15 млади оперни артисти за своя 22-ри майсторски клас в границите на плана на Нов български университет „ Школата Кабаиванска на международната оперна сцена “. Прослушването на претендентите се състоя през вчерашния ден, когато над 60 реализатори от целия свят демонстрираха уменията си пред оперната прима в зала " България ".

В продължение на три седмици определените млади гении от шест страни – България, Гърция, Италия, Китай, Молдова и Южна Корея, ще работят върху рационализиране на вокална техника и актьорска интерпретация. Кабаиванска ще избере състав за централните функции в операта " Бохеми ". Спектаклите от плана на Нов български университет ще са през декември в Софийската опера и балет.

Майсторският клас завършва на 2 октомври с церемония концерт в зала " България " със Софийската филхармония, който ще дирижира маестро Найден Тодоров. На лауреатите, посочили изключително високи достижения по време на майсторския клас, ще бъдат присъдени стипендии от фонда " Райна Кабаиванска " в Нов български университет за образование в Италия и България.

На 10 септември в кино " Одеон ", в секцията " Арт хоризонти " на фестивала Master of Art, ще бъде българската премиера  на документалния филм La Scuola Kabaivanska („ Школата Кабаиванска “) с режисьор Найо Тицин, сценарист Петър Барбалов и продуцент доктор Георги Текев – изпълнителен шеф на Нов български университет и основател на плана „ Школата Кабаиванска на международната оперна сцена “. Лентата към този момент беше показана на кинофестивала на Българския културен институт в Рим и на Международния фестивал за писмено кино в Барселона.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР