Райфайзен Банк Интернешенъл АГ (РБИ) бе определена за Най-добра банка

...
Райфайзен Банк Интернешенъл АГ (РБИ) бе определена за Най-добра банка
Коментари Харесай

Райфайзенбанк отново е „Най-добра банка в Централна и Източна Европа“

Райфайзен Банк Интернешенъл АГ (РБИ) бе избрана за „ Най-добра банка в Централна и Източна Европа “ в класацията „ Най-добрите международни банки 2018 “, проведена от финансовото списание Глоубъл Файнанс (Global Finance). Авторитетното издание удостоява РБИ с тази влиятелна районна премия за дванадесети път за последните 15 години.

Наред с това, дъщерните банки на РБИ в Босна и Херцеговина, Румъния, Словакия и Украйна бяха отличени с приз „ Най-добра банка ” за съответните пазари.

„ Да бъдем избрани като „ Най-добра банка в ЦИЕ “ за нас е чест и в същото време отговорност да продължим да предоставяме на клиентите ни в района първокласни артикули и услуги. Наградата е самопризнание и за положителното ни стратегическо позициониране “, съобщи Йохан Щробл, основен изпълнителен шеф на РБИ.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и капиталова банка, по този начин и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за собствен вътрешен пазар. 14 пазара в района са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многочислени други снабдители на финансови услуги като лизинг, ръководство на активи, сливания и придобивания.

Общо близо 50 000 чиновници обслужват 16.5 милиона клиенти посредством повече от 2400 офиса, като огромна част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Регионалните банки Райфайзен имат към 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата Райфайзен, РБИ е централната институция на районните банки Райфайзен и други кредитни институции, като дава значими услуги в тази си функционалност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР