Райфайзен банк интернешънъл (Raiffeisen Bank International) неотдавна е публикувал обяви

...
Райфайзен банк интернешънъл (Raiffeisen Bank International) неотдавна е публикувал обяви
Коментари Харесай

Райфайзен банк интернешънъл“ май не смята да се маха от Русия

" Райфайзен банк интернешънъл " (Raiffeisen Bank International) наскоро е разгласил разгласи за работа в Русия, показващи амбициозните проекти на австрийския заемодател за разгръщане в страната в явно несъгласие с формалното му заричане да напусне съветския пазар, заяви в. " Файненшъл таймс ".

Проверка на английския стопански ежедневник е разкрила повече от 2400 разгласи за работа, оповестени в Русия от " Райфайзен банк интернешънъл " от декември насам.

От тях съвсем 1500 са за мениджъри по продажбите и позиции, свързани с обслужването на клиенти.

Една от обявите за работа, оповестена от отдела на банката за междинен бизнес в Русия, гласи, че нейните " основни цели са неведнъж разширение на дейната потребителска база и постоянен двуцифрен растеж на приходите ”.

" Райфайзен банк интернешънъл " търси мениджъри, които да притеглят клиенти ", гласи друга публикация, от подразделението, ориентирано към дребния бизнес в Русия.

Обявите опонират на многократните изказвания на банката, че има намерение да свие и продаде бизнеса си в Русия,

откакто Москва предприе инвазия в Украйна през февруари 2022 година.

Две години по-късно обаче " Райфайзен банк интернешънъл " е западният заемодател с най-мащабни интервенции в Русия. Тя е подложена на подробен надзор от чиновници на Министерството на финансите на Съединени американски щати, както и на напън от Европейската централна банка да се отдръпна от Русия, напомня " Файненшъл таймс ".

Потърсени за коментар, от банката са обяснили, че констатациите на английския ежедневник са предиздвикали основния изпълнителен шеф Йохан Щробл да подреди неотложно следствие.

Според отчет, възложен на Щробл от борда на съветския филиал на " Райфайзен банк интернешънъл ", обявите са били пуснати благодарение на шаблонна информация за банката и нейните упоритости в Русия, която по простъпка не е била обновена отпреди началото на нашествието в Украйна.

" Свиването на бизнеса в Русия ще продължи през 2024 година

Банката продължи да работи по евентуална договорка, продажба или обособяване, което би довело до деконсолидацията на " Райфайзенбанк Русия " от групата на " Райфайзен банк интернешънъл ", са обяснили представители на кредитора.

" Райфайзен банк интернешънъл " сви кредитирането си в Русия и има намерение да продължи да го прави. Кредитният портфейл на банката е намалял с 56 % от началото на 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР