Равносметката от последните масирани руски удари срещу украински градове е

...
Равносметката от последните масирани руски удари срещу украински градове е
Коментари Харесай

Украйна обяви, че Москва е загубила повече от 378 000 войници

Равносметката от последните масирани съветски удари против украински градове е 18 жертви и 130 ранени, заяви президентът Зеленски. Засегнати са повече от 200 места, в това число 139 жилищни здания. Засилената атака на Москва цели разрушение на украинска инфраструктура, заяви президентът.

Изправени пред увеличаващите се офанзиви на Русия и блокирането на помощта за Украйна в Конгреса, Съединени американски щати се обърнаха към съдружниците си.

" Очевидно продължаващата липса на средства ни принуди да спрем помощта и да черпим от нашите запаси. Предвид затрудненията в готовността на личните ни въоръжени сили, това ни пречи да посрещнем най-неотложните потребности на Украйна, като муниции, противотанкови и противовъздушни системи ", съобщи ген. Пат Райдър – представител на Пентагона

Пентагонът разгласи последната си помощ за сигурността на Украйна на 27 декември, пакет на стойност 250 милиона $, включващ снаряди диаметър 155 мм, противовъздушни ракети Стингър и други оръжия от запасите.

Оттогава Съединени американски щати не са в положение да обезпечат спомагателни муниции, защото парите за попълване на запасите са свършили и Конгресът още не е одобрил спомагателни средства.

Междувременно, Генералният щаб на Украйна разгласи, че Москва е изгубила повече от 378 000 бойци в Украйна, в това число 840 единствено на 23 януари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР