Равномерен тен на лицето без фон дьо тен! Различни са причините

...
Равномерен тен на лицето без фон дьо тен!
Различни са причините
Коментари Харесай

Постигнете равномерен тен на лицето без фон дьо тен!

Равномерен загар на лицето без декор дьо загар!

Различни са аргументите за това кожата на лицето да наподобява надалеч от идеалната и да има непривлекателни отенъци. Недостатъчната грижа за нея, както и неправилната грижа, нездравословни привички (тютюнопушене, несъразмерна пристрастеност към кафето и алкохола), погрешно хранене или заболяване на стомашно-чревния тракт, излагане на ултравиолетови лъчи могат да окажат въздействие върху здравето на кожата на лицето.

Равномерен загар на лицето

Първо, за доста възстановяване на тена е належащо задоволително разчистване на кожата. Кожата на лицето би трябвало да се почиства всекидневно – заран и вечер, без значение дали прилагате декоративна козметика или не. В края на краищата, даже да сме прекарали целия ден вкъщи, ние се намираме измежду огромно количество прахови частици, които непрекъснато попадат върху кожата ни, замърсявайки я. Веднъж седмично би трябвало да употребявате положително ексфолиращо средство.

На второ място, кожата на лицето би трябвало постоянно да се подхранва и овлажнява. Дори да сте изцяло удовлетворени от това по какъв начин наподобява, належащо е да се грижите в този момент за това по какъв начин ще наподобява кожата ви в бъдеще, наложително подхранвайте кожата си с овлажняващ крем след разчистване.

Трето, когато излизате, използвайте крем с UV филтър, който има SPF 15 или по-висок. Когато ултравиолетовата светлина свободно прониква в дълбоките пластове на кожата, където се съдържа меланин, по сензитивната кожа нормално се появяват тъмни петна.

За да поправите обстановката, когато е належащо равнене на тена на лицето на помощ идват домашните маски.

Равномерен загар, национални средства и маски за равнене на тена на лицето

Маски, които изравняват тена, е желателно да се ползват преди лягане, защото след тях не е добре да излагате лицето си на слънце.

Редовното използване на маски за равнене на тена, надеждно пази кожата. Особено нужни са тези маски през лятото.

Най-ефективното и в това време просто средство за изглаждане на тена е бадяга на прахуляк.

Прахът се разрежда с вряла вода до консистенцията на сметана и се нанася върху почистено лице за 15 минути. По време на тази процедура се появява чувство за изтръпване, тъй като всички капиляри стартират да работят по-активно, вследствие на нарасналата микроциркулация. Кожата на лицето за малко се зачервява, а по-късно застоялите петна се разтварят.

В резултат на това кожата е видимо усъвършенствана, цветът й се усъвършенства доста и акнето понижава.

След маската с бядага, би трябвало да нанесете овлажняващ крем.

Подхранвайте кожата с витамини и минерали, почиствайте и предпазвайте от нездравословните ултравиолетови лъчи, а също по този начин правете пилинг маски, въз основата на зеленчуци и плодове, които имат лифтинг резултат.

Можете просто да разтривате кожата на лицето и шията с нарязана краставица. Можете и да настържете краставицата на ситно ренде и да я смесите с една чаена лъжичка от вашия крем. Ако кожата на лицето е мазна, тогава можете да добавите малко алкохол или водка.

Получената маса се увива в марля и се нанася върху лицето за 15-20 минути. След това измийте лицето с топла вода.

Разбийте на каша няколко листа зеле (с помощта на блендер). Добавете 2-3 супени лъжици кисело мляко и нанесете маската за 10-15 минути върху лицето. Изплакнете с топла вода.

Настържете морков на ситно ренде, прибавете към него половин жълтък, една чаена лъжичка овесено брашно и малко лимонен сок. Нанесете върху лицето за 15-20 минути. Изплакнете със студена вода.

Една чаена лъжичка семена от ленено семе залейте с половин чаша вряла вода, покрийте и оставете да престои 20 минути. След това кипнете инфузията и залейте една супена лъжица овесена каша. Оставете овеса да набъбне и по-късно нанесете получената топла каша на лицето си за 15-20 минути, след което изплакнете с вода при стайна температура.

Маските от извара, сметана или пресни краставици усъвършенстват тена и имат избелващ резултат. Трябва единствено да нанесете един от тези артикули на лицето си в продължение на 20 минути.

За да придадете на кожата мургавост, би трябвало да нанесете за 15 минути прясна наслойка от кафе или настъргани моркови.

Нанасянето на любеница или пъпеш на лицето за 15-20 минути за един месец през ден, ще придаде на кожата прелестен и здравословен цвят.

Ефективна маска за кожа, която е изгубила своята прохлада:

1 супена лъжица ситно настъргани моркови, смесени с 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица топло прясно приготвено картофено пюре и една четвърт чаша леко затоплена светла бира.

Нанесете върху лицето за 15-20 минути и измийте с топла бира.

Намачкайте праскова или кайсия, прибавете овесено брашно и нанесете щедро на лицето за 15-20 минути. Тази маска е подобаваща за всички типове кожа. А за суха кожа можете да добавите една чаена лъжичка олио.

Замразени кубчета лед от запарка от невен, лайка, липа, култивиран чай, мента, бял равнец или примес от тези билки използвайте за възстановяване на тена на кожата заран, изтривайки кожата с тях деликатно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР