Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още

...
Равнището на разпространение на новия коронавирус в Германия все още
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Германия остава висок

Равнището на разпространяване на новия ковид в Германия към момента е прекомерно високо, само че новите ограничавания, въведени при започване на месеца, са ефикасни и дават мотив за внимателен оптимизъм за развиването на епидемиологичната обстановка, съобщи институтът за заразни заболявания "Роберт Кох ", представен от Франс прес.
"Числата към момента са високи, прекомерно високи ", само че ограниченията "са ефикасни и сме на прав път ", сподели Лотар Вилер, шефът на института, предава Българска телеграфна агенция.
Германия беше относително пощадена по време на първата вълна на ковид, само че от няколко седмици е изправена пред доста повишаване на броя на инфектираните. Баровете, заведенията за хранене, културните и развлекателните обекти ще останат затворени до края на месеца, в хотелите не се позволяват туристи и жителите бяха приканени да лимитират фрапантно контактите си, отбелязва Агенция Франс Прес.
"Числата се стабилизираха на високо ниво " и е достигнато "плато " в броя на новите случаи на заразяване, съобщи Вилер, като предизвести, че е прекомерно рано да се каже дали има "промяна на трендовете ". Той обаче добави, че данните дават мотив за оптимизъм.
"Аз съм оптимист и желая да имам вяра, че когато се срещнем идната седмица, числата ще са по-ниски. Не мога обаче да го обещая ", акцентира той. В същото време шефът на института "Роберт Кох " дефинира обстановката като сериозна и прикани германците да не се отпускат.
За миналите 24 часа в Германия са доказани 22 609 нови случая на ковид. Общият брой на записаните от началото на епидемията инфектирани е 855 916. Починали са 13 370 индивида, 251 от които през последното денонощие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР