Равнищата на замърсяване на въздуха достигнаха притеснително високи нива в

...
Равнищата на замърсяване на въздуха достигнаха притеснително високи нива в
Коментари Харесай

В Момента: Въздухът Е Отровен! Спешно Затварят Училища, Властите Обявиха Извънредно Положение В

Равнищата на замърсяване на въздуха доближиха притеснително високи равнища в Делхи, предизвиквайки опасения за публичното здраве.

" Заради утежняването на качеството на въздуха в Делхи, здравето на децата не може да бъде компрометирано. Затворихме всички учебни заведения в Делхи до неделя ", съобщи министър от държавното управление, представен от Агенция Франс Прес.

19-милионната столица на Индия е един от най-замърсените градове в света. Плановете за битка с утежняване на качеството на въздуха към този момент се оказват несполучливи.

Лекари предизвестиха за заплаха за здравето на локалните поданици и ги посъветваха да излизат единствено при последна нужда.

Вчера нивото във въздуха на частиците с размер под 2,5 микрометра варира сред 400 и 900 микрограма на пространствен метър - няколко пъти над безвредната граница.

Световната здравна организация предлага хората да не се излагат на микрочастици с тези размери в количество, надхвърлящо 10 микрограма приблизително на година или 25 микрограма за интервал от 25 часа, отбелязва ДПА. Малките частици могат да обхванат надълбоко в дробовете и даже в кръвта.

" Делхи стана газова камера. Това се случва всяка година по това време ", съобщи Арвинд Кеджривал, основен министър в районното държавно управление на индийската столица, разяснявайки високото замърсяване.

Той добави, че е помолил районния министър на образованието Маниш Сисодия да затвори учебните заведения за няколко дни.

Ако обстановката не се усъвършенства, е допустимо да бъдат премислени спомагателни ограничения, като четирикратно повишение на таксите за паркиране и ограничение на придвижването на коли съгласно регистрационните номера, оповестиха представители на локалните управляващи.

Метеоролози допускат, че смогът може да се дължи на цялостното безветрие и влагата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР