Раул Кастро каза, че подава оставка като първи секретар на

...
Раул Кастро каза, че подава оставка като първи секретар на
Коментари Харесай

Раул Кастро потвърди, че се оттегля като ръководител на Кубинската комунистическа партия

Раул Кастро сподели, че подава оставка като първи секретар на Кубинската комунистическа партия. С това приключва ерата, в която той и брат му Фидел Кастро бяха отпред на Куба, още от революцията от 1959 година, съобщи Асошиейтед прес.

Раул Кастро разгласи решението в тирада на почналия през днешния ден Осми конгрес на ККП. Той не сподели кого ще поддържа за собствен заместител на лидерския пост, само че се счита, че това ще е Мигел Диас-Канел, който през 2018 година пое от него президентския пост.

Припомняме, че на 1 август 2006 година, откакто претърпя тежка коремна интервенция, Фидел Кастро съобщи краткотрайно на брат си - армейски военачалник Раул Кастро Рус, постовете ръководител на Държавния съвет и ръководител на Министерския съвет първи секретар на Централен комитет на Кубинската комунистическа партия и главнокомандващ Революционните въоръжени сили.

Раул Кастро стоеше зад реформирането на социалистическата стопанска система в страната. Кастро и някогашният американски президент, Барак Обама, започнаха развой на историческо разведряване сред комунистическа Куба и Съединени американски щати. Той обаче бе подложен под въпрос при Тръмп.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР