Растящият популизъм в Европа, миграцията и климатичните промени – тези

...
Растящият популизъм в Европа, миграцията и климатичните промени – тези
Коментари Харесай

Растящият популизъм се наложи като акцент в дебата за лидер на ЕК

Растящият популизъм в Европа, миграцията и климатичните промени – тези тематики бяха акцент в дебата сред претендентите за началник на Европейската комисия нощес.
След дебата: Остри рецензии към претендентите за ръководител на Европейска комисия Лидерите на Европейски Съюз разискват и други кандидатури за ръководител на Европейска комисия
Най-атакуван от съперниците си беше Манфред Вебер. Очаквано, защото ЕНП е водещата политическа мощ в европарламента. " Хората не усещат Европа като " моята Европа " и аз желая да трансформира това. Европейският парламент е мястото, където би трябвало да се взема решение бъдещето на Европа ", съобщи Манфред Вебер.

Социалистът Тимерманс подчертава върху нуждата да се преодоляват раздялите в Европа. " Вижте какво донесе на Англия разделянето към брескзит. Днес тя наподобява на " Игра на тронове ", единствено че на стероиди и това е поради политиката на разделяне. Имаме обща отговорност да предложим решения на нашите жители ", означи претендентът на социалистите.
Кандидатите за ръководител на Европейска комисия - в ефирен спор (ВИДЕО) Шестимата водещи кандидати за поста дискутират настоящи тематики
Седмица преди изборите, растящият популизъм се наложи като акцент в дебата. Според Ска Келер въпросът е дали Европейски Съюз се дистанцира от екстремистките сили и дали стои твърдо върху европейските полезности и човешките права или не.

" Не мисля, че още Европа и още Европа, и още Европа е универсално решение на проблемите. За жал ЕНП и ПЕС управляваха европейския бизнес през последния четвърт век и не мисля, че са в положение да донесат някаква смяна ", сподели Ян Захрадил, препоръчан за ръководител на Европейска комисия от Алианса на консерваторите и реформистите.

Независимо дали снощния спор ще окаже въздействие върху желанията за гласоподаване на европейските гласоподаватели, несъмнено е, че идващият европарламент при започване на юли ще е доста друг от настоящия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР