Растящите цени на тока принудиха гърците да се ограничават в

...
Растящите цени на тока принудиха гърците да се ограничават в
Коментари Харесай

Цените на тока преобърнаха живота в Гърция, 80% от гърците са намалили харчовете за облекла и обувки

Растящите цени на тока принудиха гърците да се лимитират в разноските за храна. За празниците пътуват до България поради по-ниските цени на храните и горивата, съобщи БНР.

Всяко четвърто семейство в Гърция няма опция да покрие разноските си за електрическа енергия, сочат данните на Асоциацията на потребителите. От през днешния ден се изплаща великденската помощ за пенсионери и обществено слаби фамилии от 200 евро. " Тези средства не ни стигат даже единствено за медикаменти на месец ", оплакват се пенсионерите.

Всеки втори лимитира разноските за храна, а 80% от гърците са понижили харчовете за дрехи и обувки.

В журналистически анкети гърците от северната част на страната споделят, че за празниците пазарят от България, където цените са по-ниски.

Дори за обичайните дарове за децата се купуват най-евтините играчки и рядко детски облекла. Въпреки че гърците се пробват да покрият разноските за храна, притежателите на магазини за хранителни артикули регистрират забележителен спад в оборота.

Лидерите на опозицията предизвестяват държавното управление да се вземат ограничения неотложно, с цел да не се доближи до гражданско непокорство и неплащане на отговорностите към страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР