Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от

...
Расте недоволството сред хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от
Коментари Харесай

Недоволство в хотелите, приютили бежанци: Няма яснота как и кога украинците ще напуснат


Расте недоволството измежду хотелиери по Южното Черноморие, приютили бежанци от Украйна. Причината е, че дни преди оповестения период, в който бягащите от войната би трябвало да изоставен хотелите, няма никаква изясненост по какъв начин и по кое време ще се случи това.

Държавната организация за бежанците разгласи, че до края на този месец ще реалокира бягащите от войната в държавни ведомствени бази. Междувременно се оказа, че няма указател какъв брой са тези бази, с какъв брой кревати разполагат и в какво положение са.

Проверка на bTV сподели, че част от тях е нуждаят от сериозен ремонт, а други са заети, а недоволството по Черноморието, където туристическият сезон стартира, пораства.

„ Ние сме доста обезпокоени, тъй като през днешния ден е 12 май, а до 31 остават единствено две седмици. Нямаме безусловно никаква информация какво ще се случва, по какъв начин се случва, от кой момент ще стартира и по кое време ще завърши това. Това води до доста огромно напрежение както за хотелиерите, по този начин и за самите бежанци. Има доста опасности, които ние поставихме в нашите писма и искахме отговори на тези въпроси, с цел да можем ние да си планираме “, споделя хотелиерът Радостин Дачев, приютил 350 украинци.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ситуацията в „ Слънчев бряг “ сега е безпорядък “, добавя сътрудника му Венелин Ташев, в чийто хотел има 2600 души.
Снимка: btvnovinite.bg

По думите му има хотели с резервации от 18 май, а той чака първите туристи на 22 май. Има хотелиери, които нямат контракти с туроператори и могат да оставят бежанците при тях, само че към момента няма изясненост какво следва.

Украинската бежанка Светлана от Мелитопол изясни, че няма вид да се върне в града си, който сега е окупиран и в този момент там даже няма храна, по тази причина прикани страната да продължи програмата за бягащите от войната.
Снимка: btvnovinite.bg

Людмила също желае да има изясненост какво следва, тъй като без да знае къде ще бъде разселена тя не може да стартира работа, въпреки че желае.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР