Расте броят на случаите на латента депресия при здрави хора

...
Расте броят на случаите на латента депресия при здрави хора
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на латента депресия при здрави хора в България

Расте броят на случаите на латента меланхолия при здрави хора у нас. Това демонстрира изследване , извършено от Института по невробиология към Българската академия на науките /БАН/. То е извършено измежду 100 наши сънародници на възраст сред 20 и 60 години.

Най-честите признаци на положението са хронична отмалялост, липса на мотивация за работа , лесна загуба на централизация и постоянно боледуване. Според психолози непрекъснатият стрес може да бъде последван от тежки болести .

„ Най-често срещаните проблеми идват от неудовлетвореността на хората. Когато усещаш отчаяние у дома, това се придвижва и на работа. Тогава нямаш и постоянни финансови приходи, което също води до податливост към меланхолия “ , счита психологът Георги Димитров.

Той посъветва хората да вършат неща, които харесват и да намерят такава ниша, че да отделят време за себе си. За психологичното здраве също по този начин е доста значимо да се усещаме пълноценни първо за себе си и след това за другите към нас, добави Димитров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР