„Расте броят на непридружените деца, които влизат в България, а

...
„Расте броят на непридружените деца, които влизат в България, а
Коментари Харесай

Йотова: Пълноценната интеграция на децата бежанци в България е възможна само чрез образование

„ Расте броят на непридружените деца, които влизат в България, а в това време едвам към една трета желаят да посещават учебно заведение. Българските институции би трябвало да насочат тези деца към просветителната ни система, с цел да могат те да получат своята пълноценна интеграция в обществото “.

Това уточни Илияна Йотова, която организира през днешния ден на „ Дондуков “ 2 работен обяд с дамите ръководители на дипломатически задачи у нас, оповестиха от прессекретариата на президента. Според Илияна Йотова е належащо дебатът по многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз да получи нова тенденция. „ Досега повече средства бяха разходвани за защита и подсилване на границите, би следвало оттук насетне да се отделят средства за образованието и интеграцията на децата, които са най-уязвими да попаднат в обсега на радикални детайли “, безапелационна бе Илияна Йотова.

„ Европа към момента не е готова за казуса с непридружените деца и се надява, че те просто ще отидат в друга страна “ сподели по време на срещата посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег. „ Жените, бягащи от спорове, също са измежду най-застрашените. Те стават жертва на трафик и модерно иго “, обърна внимание върху тази тематика Илияна Йотова и изрази вяра, че дипломатите ще спомагат за включването на посредници и психолози, които да работят за противоположното консолидиране на тези дами в обществото. Добри практики показа госпожа Ирит Лилиан – дипломат на Държавата Израел, които биха могли да станат солидна основа на една бъдеща, обща самодейност. От своя страна посланика на Обединеното Кралство Ема Хопкинс означи, че посолствата работят интензивно и пълноценно с представители на Българския червен кръст по въпроса за оправянето с мигрантската рецесия.

В хода на диалога посланиците на страни от Африка и Близкия Изток – Н.пр. госпожа Ахмед, дипломат на Република Судан, госпожа Закия ел Мидауи – дипломат на Кралство Мароко, госпожа Надра Саяф – дипломат на Сирийска Арабска Република и госпожа Латифа Беназза – Алжирска демократична и национална република, означиха, че България е страната, която от десетилетия поддържа доста положителни дипломатически контакти с техните страни и те се надяват тези връзки да се задълбочат за напред. Те споделиха, че имат голям опит във връзка с миграцията и биха били доста потребни в тази сфера. Посланиците от азиатските и южноамериканските страни показаха вяра, че България още веднъж ще задълбочи дипломатическите си връзки с тях в региона на образованието, образованието и вложенията. Те означиха, че чакат от Европейски Съюз и България в частност освен помощи, отпускани при рецесии, а засилени търговски връзки, посредством които да се основават работни места за младежите в техните страни, с цел да не емигрират, а да останат да живеят там.

На срещата бяха разисквани настоящите тематики от дневния ред на Европейския съюз, измежду които кохезията и отстояването на тази политика, както и промяната на Дъблинска система за предоставяне на леговище в Европейски Съюз, която би трябвало да завърши по време на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР