Расте броят на жертвите от опустошителните трусове в Турция.Прах, студ

...
Расте броят на жертвите от опустошителните трусове в Турция.Прах, студ
Коментари Харесай

“Help, help”. 4-годишни деца молят за помощ в Турция

Расте броят на жертвите от опустошителните земетресения в Турция.

Прах, мраз и неизясненост - такива са изискванията на хиляди турци, които изгубиха домовете си след опустошителните трусове. Специалният делегат на е покрай епицентъра на трусовете Юлиян Стоянов предава каква е атмосферата от района през нощта.

Само за няколко часа животът на семейство Гооду се прекатурва. “Къщата ми, колите ми. Нищо нямам. Аз съм пенсиониран автомонтьор. Приключено е с всичко. Нямам пари. Нямам къща. Ето тук сме в този момент ”, споделя Шукляр Гооду.

Нямат нищо, само че се радват, че са се измъкнали живи от този кошмар…

Бадаръ е брачна половинка на Шуляр. Тя сподели какви са изискванията в лагерите, в които са настанени. Одеялата им са от донори, употребяват ги като покрив, с цел да им е топло през нощта. А вътре, въпреки и рисково, палят огньове в опит да се стоплят.

Няколко 4-годишни деца също са там - на британски те знаят единствено една дума - “Help! ”(бел.ред. “помощ ”).

Атодже тази година е трябвало да приключи учебно заведение. До оня ден преподавала Коран на по-малки деца. Тази вечер желае да съобщи едно известие: “Турция има потребност от помощ ”.

Докато множеството от нас могат да си легнат в личното легло, в личния си дом, на хиляда километра от България хиляди турци са изправени пред доста по-различни условия. Но фамилията е щастливо, тъй като всички са дружно и са живи и здрави.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР