Ръстът не е дошъл от ресторантите и хотелите. Хората са

...
Ръстът не е дошъл от ресторантите и хотелите. Хората са
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Огнищата на COVID-19 не са заведенията

" Ръстът не е пристигнал от заведенията за хранене и хотелите. Хората са спокойни, изпълниха се заведенията при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, имаше и доста инспекции. Имал съм 14 инспекции за 14 дни без никакви нарушавания. Но най-после отново сме затворени ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията.

По думите му хората към този момент не са обезверени, а гневни.

" Само 75:0 може да употребяваме, бизнесът не е конструиран да живее от обезщетения и помощи, би трябвало да работим. Няма потвърдено огнище в заведение, само че целият здравен PR минава през нас ", счита той.

Той напомня, че хиляди инспекции на заведения в цялата страна са направени без да се открият нарушавания.

" Много повече заведения в сравнение с са декларирали няма да се съобразят с локдауна. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, седмица, месец, това няма да се случи. Ще отворим след 10-тия ден. Този локдаун е най-скъпият ", съобщи Алибегов.

" От 1 година нямаме никаква предвидимост, в случай че ни бяха споделили, че за 5 месеца ще бъдем затворени, с цел да се борят с пандемията, може би по този начин щеше да е по-лесно за целия бизнес ", разяснява той.

Според него 105 000 са заетите в сектора на трудов контракт, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.

" Не може да оставиш 300 000 индивида на улицата без да си сигурен, че са отговорни ", сподели още Алибегов. А хората към този момент всеобщо заобикалят този отрасъл, не желаят да работят в него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР