Ръстът на пристигащите от Куба и Никарагуа на границата на

...
Ръстът на пристигащите от Куба и Никарагуа на границата на
Коментари Харесай

САЩ с рекорден брой нелегални мигранти за управлението на Байдън

Ръстът на идващите от Куба и Никарагуа на границата на Съединени американски щати с Мексико през декември докара до най-големия брой противозаконни опити за секване на границата , регистриран през който и да е месец от президентството на Джо Байдън. Това оповестиха в петък управляващите, представени от NBC.

Извънредният напор пристигна малко преди Байдън да вкара ограничения на 5 януари против влизането на кубинци, хаитяни, никарагуанци и венецуелци.

Властите на Съединени американски щати са спрели 251 487 пъти мигранти  по мексиканската граница през декември. Това е със 7% повече от 234 896 пъти през ноември и с 40% повече от 179 253 пъти през декември 2021 година, заяви митническата и гранична работа.
 Байдън посети за първи път границата с Мексико
Байдън посети за първи път границата с Мексико

Миналата седмица администрацията на президента разкри нови имиграционни правила

Кубинци са били залавяни  близо 43 000 пъти през декември, което е с 23% повече от ноември и повече от пет пъти за същия интервал на предходната година. Никарагуанците са спрени повече от 35 000 пъти, което е с 3% повече от ноември и повече от два пъти по отношение на декември 2021 година

Още мигранти са спрени и от Еквадор и Перу.

Притокът от Куба и Никарагуа направи Ел Пасо, Тексас, най-натоварения от деветте бранша на граничния патрул на мексиканската граница за трети следващ месец, в седмиците преди визитата на Байдън на 8 януари, първото му посещаване на границата като президент.

Броят на пристигналите венецуелци остава надалеч под върховете през септември, когато южноамериканската страна беше втората най-голяма народност на границата след мексиканците. През октомври Съединени американски щати се съгласиха да одобряват до 24 000 венецуелци под филантропично условно освобождение, до момента в който Мексико се съгласи да одобри назад същия брой, които са влезнали в Съединени американски щати незаконно и могат да бъдат експулсирани според предписание от епохата на пандемията за отвод от права да търсят леговище на съображение попречване разпространяването на COVID-19.

Байдън сподели този месец, че Съединени американски щати ще одобряват до 30 000 души на месец под филантропично условно освобождение от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела, позволявайки им да живеят и работят две години, в случай че аплайват онлайн, платят самолетни билети и намерят финансов спонсор. В същото време Мексико се съгласи да одобри назад същия брой от тези четири страни, които влизат нелегално в Съединени американски щати и могат да бъдат отстранени според правилото от ерата на пандемията, известно като дял 42.
 Съединени американски щати ще одобряват по 30 000 мигранти месечно
Съединени американски щати ще одобряват по 30 000 мигранти месечно

По разширена филантропична стратегия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР