Ръстът на икономиката в България е близо 100% по-висок от

...
Ръстът на икономиката в България е близо 100% по-висок от
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Ръстът на икономиката е 2 пъти по-висок от отчетения

Ръстът на стопанската система в България е близо 100% по-висок от регистрираните 3.6%. Това твърди икономистът Емил Хърсев в изявление за в. " 24 часа ".

" Методиката за отчитане на Брутният вътрешен продукт подценява производството, като регистрира продадено и платено. Но знаете, че една част от реализацията е с отсрочено заплащане заради обстоятелството, че работим с не изключително платежоспособни клиенти и заплащанията може да се забавят с години. Това забавя с години и отчитането на действително творби артикул и на действителния напредък ", изяснява Хърсев.

Увеличаващите се доходи от налози и остатък в бюджета също са сигнали за растящата стопанска система.

" Фактът, че имаме този растеж на приходите от налог върху оборота - това нормално се изяснява с доста добре заработилите митници, само че не е единствено това. Показва и напредък на Брутният вътрешен продукт ", показва икономистът.

Доказателство за растежа е и увеличението на заплатите. " В някои браншове към този момент има заплати, сравними с тези в страни от еврозоната, като се регистрира другата прехрана на живота ", отбелязва Хърсев.

Според него България е извънредно атрактивна и известна дестинация за структуриране на директен бизнес. Ако френска и немска компания решат да купят белгийска, най-лесният метод е да основат едно българско ООД. Така ще усъвършенстват и данъчните си разноски.

" Ние сме една от страните-рекордьори по брой спогодби за отбягване на двойно данъчно облагане, тъй като от времето, в което сме били в единия лагер, имаме такива спогодби с Монголия, Южна Корея, с всички латиноамерикански и африкански страни. Като отидохме в другия лагер, сключихме с всички останали. Англия няма толкоз спогодби, колкото България ", изяснява той.

По думите му България е доста по-подходящо място за един непознат вложител да развива бизнес, в сравнение с да го направи в офшорните зони, където ще си сътвори доста проблеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР