Ръстът на германските туристи за летния сезон на 2024 г.

...
Ръстът на германските туристи за летния сезон на 2024 г.
Коментари Харесай

Ръстът на немски туристи е възможен, зависи от осигуряването на полети до България

Ръстът на немските туристи за летния сезон на 2024 година зависи от обезпечаването на самолети и полети до Българското Черноморие. Това съобщи за  Венцислав Танчев, шеф на " Сън турс ", който съставлява немския туроператор Alltours. „ За идния летен сезон се вижда интерес към България, само че няма задоволително свободни самолетни седалки “, разяснява той. Броят им е с 30% по-малко по отношение на предходната година. Ако в идващите седмици не се обезпечат чартъри, евентуално ще се отиде на спад на немските туристи спрямо 2023 година, счита той.

Проблемът е, че в областта на морския туризъм липсва национална чартърна самолетна компания, като Танчев разкритикува неналичието на ангажимент на страната към туристическия бранш в тази сфера. Краткият сезон в България не е забавен за авиопревозвачите. Според него би трябвало да се подтикват чартърни превозвачи да летят в така наречен крила на сезона (май, юни, септември и октомври), което не може да се случи без държавна поддръжка.

Германските туроператори към този момент виждат интерес от страна на страната да популяризира българския туризъм и по този метод може да обезпечат спомагателен потенциал самолети за Черноморието ни. Танчев похвали министъра на туризма Зарица Динкова за осъществените планове за реклама посредством черноморските общини, което е видяно от концерните и те означават първите позитивни стъпки в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР