Ръст в употребата и трафика на наркотици, отчитат родните службиРъст

...
Ръст в употребата и трафика на наркотици, отчитат родните службиРъст
Коментари Харесай

Схема за продажба на наркотици онлайн навлиза в България

Ръст в използването и трафика на опиати, регистрират родните служби

Ръст в използването и трафика на дрога, регистрират родните служби. Има обаче нова наклонност, още по известна - назовава се „ дарк нет ”. Това е скица за извършване на покупки онлайн на опиати, която стартира в Съединени американски щати. Там хората пазарят опиатите през интернет, а те идват през куриерска компания. Оказва се, че схемата стартира да навлиза много ловко и в България, информира .

„ Дарк нет ” в действителност е незаконна борса за опиати: „ Това е една мрежа от престъпни бизнесмени, които вършат предложение от вида „ борса ”, а вие влизате в тези виртуални магазини ”, изясни специалистът в Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.

След това пратката потегля на път - посредством легалните куриерски компании. Така почтени куриери се трансформират в мулета. „ Ролята на митническите органи е да възпират този вид трафик, чиято последна фаза е посредством пощенски и куриерски експресни колета ”, сподели Стефан Бакалов от Агенция „ Митници ”.

Само в последните месеци бяха разрушени няколко сходни схеми. Оказва се, че куриерите стават желани и за изпращане на дрога от България към други страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР